Merítés magic_calendar

Megjelent: 2017. március 26. | Szerző: Varga Tamás

0

Színes e-ink naptár és új Sony PDF-olvasó a láthatáron

Naptár színes e-tinta kijelzővel, új Sony PDF e-olvasó a láthatáron, egyre népszerűbbek az e-kiadványok Japánban és VR világtérkép Kanadából.

Naptár színes e-tinta kijelzővel

A Good-E Reader oldalán olvastuk, hogy különleges, színes e-ink technológiát használó naptárt fejlesztett ki Kosho Tsuboi japán tervező, amely a Google Calendar szolgáltatással szinkronizálva működik. Az alkotó az Android Experiments program keretében készítette a Magic Calendar névre hallgató eszközt, amely nem csak a dátumot mutatja, de megjeleníti a Google szolgáltatásán keresztül felvett eseményeket és emlékeztetőket is. Ráadásul egy feltöltéssel akár 30 hónapig is működőképes. A Magic Calendar egyelőre csak prototípus szintjén létezik, de ha elég szavazat érkezik rá az Android Experiments oldalán, akkor a Google segítségével gyártásba fog kerülni. (link)

Új Sony PDF-olvasó a láthatáron?

Több külföldi e-könyves portál, köztük a The Digital Reader is beszámolt róla hogy új e-tinta technológiát használó e-könyv-olvasón dolgozhat a Sony. A cég előző terméke egy érdekes, kimondottan PDF fájlok olvasására tervezett 13 hüvelykes készülék volt, amely a DPT-S1 Digital Paper névre hallgatott, de ez már csaknem fél éve nem kapható a cégnél . Most viszont a  DPT-S1 tulajok kaptak egy kérdőívet amelyben a készülék egy kisebb, 10 hüvelykes variánsa is szerepelt. Természetesen ezek az információk nem azt jelentik, hogy a Sony biztosan piacra is dobja a készüléket, de ha pozitív visszajelzéseket kap a cég az ötletről, akkor minden elképzelhető. (link)

27%-al nőttek az e-manga eladások Japánban

Szintén a Good E-Reader híre, hogy évről évre egyre népszerűbbek a digitális képregények Japánban. Míg a nyomtatott manga eladások 9,3%-al csökkentek 2016-ban az előző évi eredményekhez képest, addig ezek digitális változatai 27%-os növekedést produkáltak és így csak ezeknek köszönhető, hogy a teljes „manga iparág” 0,4% növekedést tudott elérni tavaly. A normál e-könyv kiadások bevételei az országban 13%-al nőttek, míg a hagyományos nyomtatott könyvek 0,7%-al estek.  Úgy tűnik, hogy az ázsiai szigetországban kiadott olvasmányok esetében megtörtént a nagy átfordulás, és itt már a digitális kiadványok a népszerűbbek. (link)

VR-rel kombinált világtérképet fejlesztett egy startup

A Kreatív Online közölt bemutatót egy kanadai startup fejlesztésről amely egy olcsó kartonból összehajtogatható VR-szemüveg segítségével bármikor bejárhatóvá teszi például a gízai piramisok környékét. A fiatal programozókból álló cég lefejlesztette az első olyan interaktív térképet, amely a kiterjesztett valóság segítségével juttatja el a felhasználót a világ bármely turisztikai látványosságához. A WorldMapPortal a földrajzórák kiegészítőjeként is használható, mindössze egy egyszerű Cardboard és az applikáció kell hozzá. Ráadásul a tervezők arra is figyeltek, hogy a gyengébb okostelefonokon is megfelelő minőségben és sebességgel működjön a szoftver. (link)

Fejléckép forrása: Magic Calendar

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑