Merítés kidsandipad

Megjelent: 2016. július 24. | Szerző: Varga Tamás

0

Tanácsok mobilos szülőknek és elindult a Google Arts & Culture

Olvasd az eszközödön!

Tanácsok mobilos szülőknek, elindult a Google Arts & Culture, kinyílik a hírességek postaládája, és atomokban mentik el a világ minden tudását.

Nem baj, ha a gyerek játszik egy kicsit a papa mobilján

A fenti címmel jelent meg egy cikk az Origón, amely a különböző okostelefonok és táblagépek szülői felügyelet lehetőségeivel foglalkozik, így kisgyermekes szülőknek igazán hasznos lehet. Az írás részletesen bemutatja mind az iOS mind az Android operációs rendszert futtató készülékek biztonsági funkcióit és gyakorlati útmutatásokat is kapunk ezek beállítására. Emellett különböző biztonságos böngésző alkalmazások telepítésére is kapunk tanácsokat, így a csemeték az interneten is nyugodtan barangolhatnak. (link)

Elindult a Google Arts & Culture

A Kreatív Online közölte a hírt, hogy elindult a Google Kulturális Intézetének új honlapja, a Google Arts & Culture. A weblapon (amely  iOS és Android rendszerű készülékekre alkalmazással is rendelkezik) több mint ezer különböző intézmény és szervezet gyűjteményébe nyerhetünk betekintést. A mobilalkalmazások segítségével pedig például virtuálisan bebarangolhatjuk Róma utcáit, vagy számunkra ismeretlen műalkotásokról tudhatunk meg többet ezek lefényképezésével. (link)

Beszélő levelek

A Könyves Blog közölt a héten négy bejegyzést, amely a Beszélő levelek nevű rendezvénysorozatot népszerűsíti.  A hazánkban szeptemberben induló, havonta megrendezett események keretében hírességek leveleit hallgathatjuk meg hazai művészek tolmácsolásában. A Blog bejegyzéseiben olyan híres személyek írásait olvashatjuk, mint Mark Twain, Antoine de Saint-Exupéry, és Hunter S. Thompson által Anthony Burgess-nek, írt eléggé szidalmazó hangulatú levelét. Vagy éppen egy brit kémikusét, aki a Roxfort varázslóiskolában szeretett volna elhelyezkedni. (link)

Atomokban mentik el a világ minden tudását

Az Indexen olvastuk, hogy különleges adattárolási eljárást fejlesztettek ki a holland Delft Egyetemen kutatói. Az eljárás lényege hogy egy rézfelületen négyzetrács mintákba rendezett klóratomokat mozgatnak, melyek kétféle pozíciót tudnak felvenni így adva meg az informatikai adattárolás alapját jelentő bináris kód egyes és nullás értékeit. Így egy postai bélyeg méretű eszközön elhelyezhető minden könyv, amit az emberiség valaha megírt. Mivel ez az „atomos adattárolás” még erősen kísérleti szinten létezik, ezért számos problémára megoldást kell találni a széleskörű alkalmazhatóságához. Mindenesetre a módszer rendkívül ígéretesnek tűnik. (link)

Fejléckép forrása: gagilas via Foter.com / CC BY-SA

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑