Merítés A Game of Thrones: Enhanced Edition

Megjelent: 2016. október 2. | Szerző: Varga Tamás

0

Trónok harca app-könyvek és búcsú a Blackberry telefonoktól

Olvasd az eszközödön!

Trónok harca könyvek Apple készülékekre, befejezi a BlackBerry a készülékgyártást, hódítanak a viselhető okoseszközök, és tippek Chrome-hoz.

Trónok harca könyvek Apple készülékekre

A Variety oldalán olvastuk a hírt, hogy különleges Trónok Harca könyv jelent meg az Apple iBooks áruházában. Az angol nyelvű, Game of Thrones: Enhanced Edition nevű alkalmazás-könyv a sorozat első kötetén kívül számos extrát is tartalmaz, mint például interaktív Westeros térkép, külön szereplő leírások, de például az egyes Házak történetét is megismerhetjük. Emellett elolvashatóak George R.R. Martin – az író – megjegyzései és még különböző hangoskönyv betéteket is hallgathatunk az alkalmazásban. A sorozat további kötetei hamarosan kaphatóak lesznek ilyen formátumban, egyenként 8,99 dolláros áron. (link)

Búcsú a BlackBerry gyártotta telefonoktól

A héten a nagy múltú BlackBerry mobilkommunikációs vállalat vezérigazgatója bejelentette, hogy cége a továbbiakban nem foglalkozik hardveres fejlesztésekkel, azaz többé nem fognak tervezni és gyártani telefonokat. Ennek apropóján közölt egy kitekintést a társaság történetéről a Mobilaréna. A korábban elsősorban az üzleti szférában népszerű márka készülékei az utóbbi időben nem voltak túl sikeresek, így a továbbiakban a szoftveres és biztonságtechnikai megoldások fejlesztésére fognak fókuszálni. (link)

Hódítanak a viselhető okoseszközök Magyarországon

A Samsung 18 európai országra kiterjedő kutatásának eredményeiről közölt leírást a Kütyü Magazin. A felmérésben az Y generáció, azaz a 16 és 36 év közötti, „digitális bennszülöttnek” is nevezett korosztály technológiai eszköz felhasználási szokásait vizsgálták. Érdekesség, hogy míg hazánkban a tabletek nem igazán terjedtek el a fiatalok körében, addig a különböző viselhető okoseszközök (karkötők és órák) birtoklási arányában harmadikok vagyunk a vizsgált országok között, megelőzve például Norvégiát és Dániát. (link)

Tippek és trükkök a Chrome böngészőhöz

Az Index Helpdeszka rovatában jelent meg egy érdekes cikk, amely a Chrome böngésző használatában nyújthat segítséget. Az írásban elsősorban a címmező (Omnibox) kezelését megkönnyítő tippeket és trükköket olvashatunk. Például beállíthatjuk és személyre szabhatjuk a kereső viselkedését, így a gyakrabban látogatott oldalakon sokkal könnyebben megtalálhatjuk a keresett témákat. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑