Merítés Új e-könyv-olvasó az Onyx-tól, fődíjas a BOOKR Kids, Kepler Pro

Megjelent: 2016. június 5. | Szerző: Varga Tamás

0

Új e-könyv-olvasó az Onyx-tól, fődíjas a BOOKR Kids

Olvasd az eszközödön!

Megjelent az Onyx új e-könyv-olvasója, első helyezett lett a BOOKR Kids, olcsó robotot jelentett be az Asus, és tetoválható áramkört fejlesztettek ki.

 Megjelent az Onyx új e-könyv-olvasója

A The Digital Reader oldalán jelent meg egy cikk az Onyx új e-könyv-olvasójáról, mely a Boox Kepler Pro nevet kapta. A készüléket elsősorban a Kindle Oasis ellenfelének szánta a gyártó, ennek megfelelően meglehetősen erős specifikációval rendelkezik. A 6 hüvelykes Carta technológiát használó kijelző felbontása a riválishoz hasonlóan 300 ppi, természetesen rendelkezik érintőfunkcionalitással és háttérvilágítással is. Különlegesség az e-könyv-olvasóknál szokatlanul nagy, 16 GB-os háttértár, valamint a fémből készült készülékház. A Kepler Pro az Android operációs rendszert futtató e-tinta készülékek táborát erősíti, igaz ennek a kissé már elavult 4.4-es verzióját futtatja. Külföldi webáruházakban ára átszámolva 62 ezer forint körül mozog. (link)

Itt egy bemutató videó a Kepler Proról a lesen.net jóvoltából:

Fődíjas a BOOKR Kids

A Technokrata számolt be róla hogy első helyezett lett a BOOKR Kids Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb startup versenyén, a Budapesten megrendezett CEE Lift Off!-on. A korábban általunk is tesztelt, rendkívül sikeres mesekönyv alkalmazás 23 ország 148 startupja közül lett első, és a zsűri elismerése mellett a fejlesztők egy 150 ezer eurós befektetési ajánlatot is nyertek. Innen is gratulálunk a BOOKR Kids csapatának! (link)

Bőrre tetoválható áramkört fejlesztettek

Az Indexen olvastuk, hogy bőrön is viselhető áramkört fejlesztettek ki a Wisconsin-Madison Egyetem kutatói. Bár maga a technológia már évek óta létezik, de eddig ez a legvékonyabb megoldás, ráadásul az így készült áramkörök akár vezeték nélküli kommunikációra is képesek. Többek között az orvosi diagnosztikában is rendkívül ígéretes ez az új fejlesztés, hiszen a pácienseknek nem kell bonyolult eszközöket valamint vezetékeket viselniük, elegendő csupán egy, az áramkört is tartalmazó vékony filmréteget felhelyezni a betegre. (link)

Robotot akar az otthonokba az Asus

Az Origón jelent meg egy írás az Asus legújabb fejlesztésről, a Zenbo névre keresztelt robotról. Az eszköz jól illeszkedik az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyerő okosotthon koncepcióba, de emellett számos önálló cselekedet végrehajtására és tanulásra is képes, mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig alkalmazkodik a felhasználók szokásaihoz.  A cég a készüléket – kategóriájához képest – rendkívül olcsón, átszámolva csupán 170 ezer forintért kínálja, így az első olyan többfunkciós háztartási robot lehet, ami szélesebb körben el fog terjedni. (link)

Íme egy videó a Zenbóról:

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑