Merítés amlabel

Megjelent: 2016. augusztus 14. | Szerző: Varga Tamás

0

Új e-könyv-olvasó bejelentések és e-papír tábla múzeumoknak

Olvasd az eszközödön!

Bejelentették a PocketBook InkPad 2 és a Kobo Aura One e-könyv olvasókat, múzeumok számára fejlesztett e-papír táblát a Visionect, és  már a csomagolások is „okosodnak”.

Megjelent a PocketBook InkPad 2

Az iPon oldalán olvastuk a hírt, hogy a PocketBook frissíti 8 hüvelykes e-könyv olvasóját az InkPad-et. Az új készülék (amely természetesen az InkPad 2 nevet kapta) viszonylag kevés dologban fog különbözni elődjétől: A háttérvilágítással ellátott 1600×1200 felbontású Pearl e-tinta érintőkijelző a gyártó szerint jobb megjelenítési tulajdonságokkal rendelkezik mint az előd modellé, maga az e-könyv-olvasó pedig 40 grammal lett könnyebb. A specifikáció többi része maradt a régi, így a 4 GB-os, bővíthető tárhely is. Németországi ára 200 euró körül mozog, hazai megjelenése is hamarosan várható. (link)

Érkezik a Kobo Aura One

Szintén az iPon oldalán jelent meg egy cikk, amely a Kobo új e-könyv-olvasójával foglalkozik. Az Aura One nevű készülék ugyanúgy a nagy kijelzős e-könyv-olvasók kategóriáját gyarapítja, mint az InkPad 2. A készülék 7,8 hüvelykes, Carta technológiájú e-ink paneljének felbontása 1872×1440 képpont, rendelkezik háttérvilágítással és érintőfunkciókkal is. A háttértár 8 GB, ami tovább sajnos nem bővíthető, cserébe viszont a készülék vízálló.  Ára a tervek szerint 230 euró lesz. A cikk írásakor hivatalosan még nem jelentették be a készüléket, így megjelenési dátum sincs. (link)

E-papír megjelenítők múzeumokba

A The Digital Reader számolt be róla hogy a szlovéniai központú Visionect startup olyan e-papír táblákat fejlesztett ki, amelyet kimondottan múzeumok számára ajánlanak. A 6 és 9,7 hüvelykes AMLABEL nevű megjelenítők wi-fi kapcsolattal rendelkeznek, így a rajtuk lévő feliratok távolról is lecserélhetőek, az akkumulátor pedig akár hónapokig is bírja egyetlen feltöltéssel. Ezek a táblák leginkább olyan múzeumok és galériák számára lehetnek hasznosak, amik elsősorban időszaki kiállításokat rendeznek, hiszen így nem szükséges minden új bemutató alkalmával új feliratokat nyomtatni a műtárgyakhoz, elegendő az e-papír megjelenítőkön megváltoztatni a kiírást. (link)

Egyre okosabbá válnak a csomagolások

Már a csomagolóiparban is használatba kerülnek a különböző „okos” fejlesztések, amelyek segítségével kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a bevásárlás. A Kütyü Magazinon megjelent cikkben olyan példákról olvashatunk, mint az NFC chippel felszerelt borosüvegek – amik fölé tartva telefonunkat meggyőződhetünk a termék valódiságáról –, vagy a TTI nevű címke, amely elszíneződik, ha a terméket huzamosabb ideig az optimálistól eltérő hőmérsékleten tárolták. (link)

Fejléckép forrása: Visionect

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑