Merítés Új Harry Potter e-könyvek

Megjelent: 2016. augusztus 21. | Szerző: Varga Tamás

0

Új Harry Potter e-könyvek és új Onyx e-olvasók a piacon

Olvasd az eszközödön!

Három új Harry Potter e-könyv jelenik meg hamarosan, két új Onyx e-könyv-olvasó, tanácsok a biztonságos közösségi oldal használathoz, és kis AR történeti kitekintés. 

Megjelenés előtt az új Harry Potter e-könyvek

A Könyves Blogon olvastuk a hírt, hogy három új Harry Potter novelláskötet jelenik meg J.K. Rowling tollából melyek kezdetben csak e-könyves formátumban lesznek elérhetőek. A kötetek nem folytatásai a népszerű sorozatnak, hanem inkább kiegészítői, mintegy háttér információkkal látják el az olvasókat a Harry Potter világából. Az egyikben például az Azkaban történetéről lehet majd olvasni, egy másikban pedig a Roxfort néhány titkát ismerhetjük meg. A könyvek angol nyelven szeptember 6-tól lesznek elérhetőek a különböző online e-könyv áruházakban. (link)

Új Onyx e-könyv-olvasók

Két új e-könyv-olvasóval is érkezik a kínai Onyx cég, olvasható a The Digtal Reader oldalán. Az Onyx Boox C67s névre hallgató készülék egy hagyományos kialakítású 6 hüvelykes 1024 × 758 felbontású e-tinta kijelzővel ellátott eszköz, amely csupán 73 dollárba (nagyjából húszezer forintba) kerül, ezért cserébe gyakorlatilag minden extráról le kell mondani, így nincs se érintőfunkció, se háttérvilágítás, de még wi-fi sem. Van viszont fülhallgató bemenet így akár hangoskönyveket és zenéket is lehet hallgatni rajta.

A drágább készülék, a Onyx Boox T76 Plus már 210 dollárba (közel hatvan ezer forintba) kerül, cserébe itt már Carta kijelző technológia dukál a 1440 × 1080 felbontású 6,8 hüvelykes kijelzőhöz, és persze a szokásos extrák azaz világítás, érintésérzékenység és wi-fi, és persze fülhallgató bemenet. És még egy tok is lesz a dobozban.

Mindkét készülék háttértára viszonylag nagy, 8 GB ami tovább bővíthető micro SD kártyával, és mindkettő Android operációs rendszert használ (aminek a C67s esetében az érintőfunkcionalitás hiánya miatt mondjuk nem sok értelme van). Linkek: Onyx Boox C67s és Onyx Boox T76 Plus

Otthonvédelem online

A közösségi oldalak felelőtlen használata bizony számos veszélyt is rejthet magában, ezek elkerülésében segíthet a Prím Hírek oldalán megjelent cikk. Olyan hasznos tanácsokat olvashatunk benne, mint például csak olyan személyeket igazoljunk vissza, akik valóban az ismerőseink, vagy hogy  ha nyaralás alatt megosztjuk a helyszínen készült képeinket, akkor egyúttal arra is felhívjuk a figyelmet hogy nem tartózkodunk otthon. Így érdemes az élmények megosztását a hazaérkezés utánra hagyni, vagy beállítani, hogy csak megbízható ismerőseink lássák a képeket. (link)

A kiterjesztett valóság története

A Technokrata oldalán olvashatunk egy áttekintést a kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, röviden AR) technológiai történtéről. A cikkből megtudhatjuk, hogy az első próbálkozások még a 90-es években történtek és mint oly sok új fejlesztés esetében először ezt is katonai célokra kezdték alkalmazni. Az első játékok csupán a 2000-es évek elején jelentek meg. Az igazi áttörés a technológia széleskörű alkalmazásában csak az utóbbi 2–3 évben történt meg és először a különböző AR és VR szemüvegek hozták, később pedig az okostelefonos alkalmazások, mint például a nemrég megjelent és hihetetlenül népszerű Pokémon Go. (link)

Fejléckép forrása: CNN

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑