Merítés kindlexkindlexkindle

Megjelent: 2016. április 10. | Szerző: Varga Tamás

0

Új Kindle a láthatáron és 3D nyomtatók a hazai iskolákban

Olvasd az eszközödön!

Új Kindle olvasó bejelentésére készül az Amazon, 3D nyomtatót kapott több hazai iskola, valósággá válhat az okoskontaklencse és magyar applikáció az Apple egyik felfedezettje.

Új Kindle bejelentés a héten

Számos techportálon megjelent  a hír, mi szerint a héten új Kindle e-könyv-olvasó bejelentésére készül az Amazon. Az itthoni oldalak közül a Prohardver számolt be erről, és a pletykák szerint az új készülék a cég prémium olvasóját, a még 2014-ben megjelent Voyage-t fogja leváltani. A The Digital Reader még azt is tudni véli hogy Kindle Oasis lesz az új eszköz neve, és lehetséges hogy vízálló funkcionalitással is rendelkezni fog. (link)

3D nyomtatók a hazai iskolákban

A Kütyü Magazin oldalán olvastuk, hogy 11 hazai iskola jutott 1-1 Makerbot Replicator 3D nyomtatóhoz a FreeDee Printing Solutions pályázatatának keretében. A 413 pályázó oktatási intézmények közül kiválasztott nyertesek között egyaránt voltak általános iskolák, középiskolák és egyetemek is, így már az egészen kis korosztály is kipróbálhatja ezt az egyre inkább feltörekvőben lévő technológiát.  (link)

Kamerás okoskontaktlencsén dolgozhat a Samsung

Az Origo számolt be róla hogy különleges okoseszköz fejlesztésén dolgozhat a Samsung. A dél-koreai vállalat még két évvel ezelőtt védetett le egy okoskontaklencséről szóló szabadalmat. A pletykák szerint Gear Blink néven futó készülék külsőre teljesen úgy nézne ki mint egy hagyományos kontaklencse, azonban kijelzővel és kamerával, valamint egy antennával is rendelkezne, aminek a segítségével okostelefonhoz tudna kapcsolódni az apró kütyü. (link)

Magyar app az Apple egyik felfedezettje

Az Index Cellanapló blogján olvastuk hogy hazai fejlesztők által készített applikációval reklámozza az iPad Pro-t az Apple. A Shapr3D egy tervező szofter amelyben az Apple készülék tollával lehet dolgozni, és az elkészült modelleket akár egyből ki is nyomtathatjuk. (link)

Fejléckép forrása: bfishadow via Foter.com / CC BY

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑