Merítés tolino_page

Megjelent: 2016. július 4. | Szerző: Varga Tamás

0

Új Tolino e-könyv-olvasó és egy hasznos alkalmazás fesztiválozóknak

Olvasd az eszközödön!

Új belépőszintű e-könyv-olvasót jelentett be a Tolino, öt rövid novella focistákról, barátkereső alkalmazás fesztiválozóknak, és adatvédelmi tanácsok nyaralóknak.

Új Tolino e-könyv-olvasó

A The Digital Reader oldalán olvastuk, hogy a nyár folyamán új e-könyv-olvasót fog kihozni a németországi Tolino cég. A Page névre keresztelt készüléket a gyártó nagy valószínűséggel az alap Kindle ellenfelének szánja. A kijelző Carta e-ink technológiájú és 800×600-as felbontású, érintőfunkcionalitással rendelkezik, háttérvilágítással viszont nem. Wi-fi adatkapcsolat van, a RAM 256 MB, a háttértár pedig 2 GB, ez szerencsére microSD kártyával tovább bővíthető. Mint a specifikációból is látszik, a Page egy erősen belépőszintű készülék, ára ennek megfelelően nem túl magas, mindössze 69 euróba (nagyjából 22 ezer Ft) fog kerülni. (link)

Király, Dzsudzsák, Gera, Kleinheisler, Böde – 5 focista, 5 író, 5 novella

A Könyves Blogon jelent meg egy összeállítás mely öt hazai szerző novelláit tartalmazza, az idei EB-n résztvevő magyar csapat öt focistájáról. A művek eredetileg a Könyves Magazin nyári kiadásában jelentek meg, de az utóbbi napokban a blog is leközölte őket. A novellák stílusosak és viszonylag rövidek, így tökéletes olvasmányok ha csak pár percünk van kikapcsolódni, például ha valamilyen tömegközlekedési járművön utazunk. (link)

Az app, amivel megtaláljuk a haverokat a nagyszínpadnál

Igazán hasznos alkalmazást mutat be a fesztiválozóknak az Index Cellanapló blogja. A hazai fejlesztésű Playlate egy barátkereső alkalmazás, melynek segítségével könnyedén megtalálhatjuk az appban regisztrált fesztiválozó ismerőseinket.  Használata egyszerű, elegendő csupán az aktuális fesztivál térképét letölteni, és ezen GPS segítségével már láthatjuk is hogy merre vannak a rendezvényen résztvevő barátaink. A hazai fesztiválok közül a Volt, a Sound és a Sziget térképei találhatóak meg az iOS és Android telefonokra egyaránt letölthető applikációban. (link)

Hogyan nyaraljunk kütyüjeinkkel?

A fenti címmel jelent meg egy cikk a Prim.hu oldalán, amely tíz hasznos tanácsot ad a nyaralóknak, hogy biztonságban tudhassák a készülékeiken található személyes adataikat. A tippek között vannak viszonylag általánosak, például hogy mindig frissítsük az eszközön található operációs rendszert és védelmi programokat, de vannak olyan specializáltabbak is, mint hogy ne használjunk olyan Wi-Fi kapcsolatot, amely nincs WPA2 protokollal titkosítva. Ha nyaralás előtt vagyunk, akkor érdemes elolvasni a cikket, különösen ha külföldi utazást tervezünk. (link)

Fejléckép forrása: mytolino.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑