Merítés tolino_vision_4hd

Megjelent: 2016. november 14. | Szerző: Varga Tamás

0

Új Tolino e-könyv-olvasó és interjú a BookR Kids alapítójával

Olvasd az eszközödön!

Új e-könyv-olvasó a Tolino-tól, EU ítélet az e-könyvek kölcsönzéséről, interjú a BookR Kids alapítójával, felmérés a családi netoktatásról.

Bejelentették a Tolino Vision 4HD e-könyv-olvasót

Új e-könyv-olvasó készülékkel jelentkezett a németországi Tolino, olvasható a The Digital Reader hírében. A Vision 4HD kijelzője megegyezik az előző generációéval, azaz egy 6 hüvelykes 1448×1072 (300ppi) pixel felbontású Carta megjelenítő. A belső tulajdonságok (processzor, memória) és a vízállóság is megmaradtak, a tárhely viszont a kétszeresére hízott, 8 GB-ra. Beépítésre került még egy az éjszaki olvasási mód is, amely a külső fényviszonyoknak megfelelően módosítja a kijelző megvilágításának erősségét és színhőmérsékletét. Így már bekapcsolt háttérvilágítás mellett is szemkímélő módon lehet olvasni a készüléken. (link)

EU ítélet az e-könyvek kölcsönzési ügyében

Az Ars Technika UK számolt be róla hogy az Európai Bíróság ítélete szerint a tagországok könyvtárai ugyanolyan követelmények szerint kölcsönöztethetnek e-könyveket mintha nyomtatott könyvek lennének. Ez azt jelenti, hogy egy adott e-könyvet egyszerre csak egy személy vehet ki, így a könyvtáraknak annyiszor kell fizetni a kölcsönzési jogokért, ahányszor fel szeretnék ajánlani az e-könyvet a tagoknak. Az EU Bíróságának indoklása szerint így nem sérülnek sem a kiadók, sem a szerzők jogai. (link)

Interjú Horváth Dorkával, a BookR Kids alapítójával

Az Origón jelent meg egy interjú Horváth Dorkával, a rendkívül sikeres hazai startup  cég, a BookR Kids alapítójával. A  BookR Kids egy előfizetéses rendszerben működő mesealkamazás Android és iOS készülékekre, korábban már mi is írtunk róla. Az interjúból többek között megtudhatjuk, hogy hogyan is kezdődött a BookR Kids, mi volt az alapötlet, milyen kihívásokkal kellett szembenézni a fejlesztése és a működtetése közben. Emellett még az is kiderül, hogy milyen eszközökön dolgozik az alapító, és hogy milyen esetleges jövőbeli fejlesztési lehetőségek vannak az applikációban. (link)

Ki tanítja a gyerekeket netezni a családokban?

A Technokrata számolt be a Kaspersky Lab új felmérésének eredményeiről, amelyben azt vizsgálták, hogy miként kezelik a szülők a gyerekek korai számítógép- és internet-használatából eredő kihívásokat. A felmérésből kiderül, hogy a családokon belül az esetek 60%-ban az apák feladata megtanítani a gyerekeknek a digitális eszközök használatát. A gyerekek által használt digitális eszközök biztonságáról is többnyire az apák gondoskodnak (66%), míg az anyák második helyre szorultak (49%). De az is elmondható hogy általában mindkét szülő rendszeresen megbeszéli a gyerekekkel, hogy mit csinálnak az interneten, és segítik őket a bonyolult kérdésekben. (link)

Fejléckép forrása: Deutsche Telekom

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑