Mókus!

Megjelent: 2014. december 22. | Szerző: Papírontúl

Küldj vicces videókat Karácsonyra:)

Emlékeztek még az Elfyourselfre? A még 2006-ban indult oldalon a látogatók egy zöld manó bőrébe bújhattak bele, úgy, hogy az arcukról (vagy bárki máséról) egy fényképet töltöttek fel, ez lett a manó fejecskéje a többit az szájt pedig elintézte: az elf szenzációs táncot lejtett egy karácsonyi dalocskára. Az így készült videót el lehetett küldeni ismerőseinknek vagy egyszerűen megosztottunk a neten (a youtubeon). Mondanunk sem kell az elfyourself.com máig az internet egyik legnépszerűbb oldalai közé tartozik, de az évek múlásával – azon túl, hogy jó sokan lenyúlták az ötletet – valahogy elsikkadt a dolog.

Pedig érdemes ellátogatni újra az oldalra, mert most már egyszerre 5 manót tudunk megtáncoltatni és 12 féle videó és zenetéma közül lehet válogatni. Ráadásul van Facebook integráció is, ami azt jelenti – ha ezt a funkciót engedélyezzük –, hogy ismerőseink fotói közül is tudunk válogatni, így egy perc alatt össze tudjuk állítani a manó bandát a profilképekből:). Ez mellett van persze klasszikus fotófeltöltés vagy közvetlen webkamera elérés, de ha használjuk a Facebookot akkor igazán vicces meglepetést tudunk okozni közelebbi, távolabbi ismerőseinknek, akik például egy irodai karácsonyi buliban, zöld manóként az asztalon táncolva látják viszont magukat.

Tipikus partiarcok:)

A bulizó elfek kapcsán keresgéltünk kicsit a neten és találtunk még két említésre méltó, nagyon hasonló szájtot:

Jibjab.com

Mint ahogy az elfyourself.com, ez az oldal sem illeszkedik feltétlenül a magyar tradicionális ünnepi kultúrába, de okozhatunk ismerőseinknek vagy akár távoli családtagjainknak néhány kellemes percet, Karácsony alkalmából az itt készült videókkal is. A legtöbb videó sajnos inkább Télapós (ugye az USA-ban a Mikulás és a Karácsony összetartozik), de van egy-két, úgymond „ünnepfüggetlen” bohókás, téli animáció. Ki lehet választani, hogy hány manó/emberke szerepeljen a videóban és itt is van Facebook kapcsolat, ami a fotók kiválasztását és beszerzését nagyban megkönnyíti.

FunPunch.com

Az oldalon rengeteg rövid és vicces animáció közül tudunk válogatni, ezek azonban minőségben messze elmaradnak az előbb említett két szájton találhatóaktól. A karácsonyi, elfes videókat itt lehet elkészíteni: funpunch.com/see_yourself_as_an_elf-Ecards-All. Sok minden közül lehet választani a brake táncot járó manótól a sztriptízelő télapóig. Fotót feltölteni lehet a saját gépről, vagy ha engedélyezzük a Facebook elérést, akkor az ottani albumainkból is válogathatunk, de az arcok behelyettesíthetőek híres (amerikai) emberek portréival is.

Szóval videó készítésre, megosztásra, elküldésre fel :)! Nyilván az ilyen dolgok soha nem helyettesíthetik azt, amikor valaki a másik szemébe nézve mondja, hogy Boldog Karácsonyt, de akiket nem tudunk aznap meglátogatni, azoknak talán ez is megfelelő jelzés lehet arra, hogy gondolunk rájuk, szeretjük Őket.

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑