Merítés white-yotaphone

Megjelent: 2017. március 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Yotaphone 3 pletykák és felvásárolták a Pocketet

Érkezhet a YotaPhone 3, a Mozilla felvásárolta a Pocketet, magazin kiterjesztett valóság címlappal, és az angol e-könyv eladások helyzete.

Érkezik a YotaPhone 3?

Lehetséges, hogy érkezik a világ első e-ink OLED dupla kijelzős okostelefonjának harmadik generációja? A Techradar számolt be róla hogy frissült a YotaPhone Instagram oldala, és az új (Orosz nyelvű) bejegyzés szerint a gyártó már dolgozik az okostelefon harmadik generációján.  Az előző generációt mi is teszteltük, és egészen jó telefonnak tartottuk, azonban a YotaPhone még sem lett sikeres, köszönhetően elsősorban a rendkívül magas árának. Természetesen egyetlen Instagram bejegyzésből még nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni, hiszen semmilyen más hivatalos forrás nem erősítette meg az új YotaPhone érkezését. (link)

A Mozilla felvásárolta a Pocket fejlesztőjét

Az Origo techrovatában olvastuk, hogy a Firefox böngészőt is jegyző Mozilla felvásárolta a népszerű – és általunk is bemutatott – Pocket később olvasom szolgáltatás fejlesztőjét a Read It Later-t. A Pocket és a Mozilla kapcsolata régre nyúlik vissza, lévén 2007-ben még Firefox-kiegészítőként működött a fejlesztés, a Mozilla pedig tavaly alapból beépítette a böngészőjébe. A cég most pedig a mobilos jelenlétét kívánja megerősíteni a felvásárlással, hiszen a Pocketnek havi 10 millió aktív felhasználója van. (link)

Kiterjesztett valóság magazin

A kreatív.hu egy igazán érdekes, hazai megjelenésről számolt be: Különleges, kiterjesztett valóság technológiát használó címlappal jelent meg az Andyou (&U) magyar nyelvű popkultúrális magazin márciusi száma. A 15 ezer példányban megjelenő százoldalas életmód magazin márciusi címlapja ötvözi a digitális technikát a nyomtatott sajtó formátumával: a Lara applikáció révén ugyanis „mozog” a címlap. Az alkalmazás az okostelefon kameráján keresztül felismeri a címlapot, rajta Deres Ádámmal, a 115 Official tulajdonosával, aki egy viszonylag látványos mozdulatsorral távozik a címlapról. (link)

Statisztikák az angolszász e-könyv eladásokról

A The Ebook Reader blog közölt az Author Earnings nevű angolszász írókat segítő weboldal e-könyv eladási jelentéséről egy összefoglalót.  Az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Kanadára, Ausztráliára és Új-Zélandra kiterjedő felmérés szerint, mindenhol toronymagasan vezet az Amazon több mint 80%-os részesedéssel, őt követi az Apple 10%-al, és csupán a maradékon osztozik a többi e-könyv forgalamazó köztük olyan nagy nevekkel mint például a Nook, a Kobo vagy a Google. Utóbbi alacsony részesedése azért is érdekes mert a Google saját e-könyv áruháza gyakorlatilag minden Androidos készülékre előretelepítve érkezik, és nem is lehet letörölni. A másik érdekesség amire a statisztikák rávilágítanak, hogy bizony nem alaptalanok az Amazon monopolhelyzetét sérelmező hangok sem. (link)

Fejlckép forrása: techradar

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑